Do novega doma vas bo vodil drevored

Nadaljujemo z deljenjem novic o razvoju okolice. Ob Črnovaški cesti bo zasajeno veliko število dreves, tako da vas bo do Naselja Jezero vodil pravi drevored. Seveda je pa to zgolj pika na i obsežni izboljšavi infrastrukture v Črni vasi.

Naj opomnimo z deljenjem besed MOL:

"Mestna občina Ljubljana, JP Voka Snaga in Energetika Ljubljana komunalno in prometno urejamo dotrajano cesto Črna vas. Gre za obsežen projekt, vreden okoli 30 milijonov evrov, ki je zahteven tako z vidika dokumentacije kot tehnike gradnje na težavni podlagi, saj leži na območju Ljubljanskega barja, kjer je potrebno ustrezno pripraviti, zagotoviti trdnost z dodatnim materialom, utrjevanjem, posedanjem, pilotiranjem s kar 9.000 piloti idr.

V okviru del bomo prenovili vse komunalne in druge vode – vodovod, kanalizacijo, plinovod, električno in telekomunikacijsko napeljavo, javno razsvetljavo – ter uredili pločnik, kolesarsko stezo in vozišče. Tako bomo zagotovili varnejše, udobnejše in prijetnejše površine za vse udeležence v prometu ter višjo kakovost bivanja za okoliške prebivalce."

Več si lahko preberete na: https://www.ljubljana.si/sl/aktualno/posadili-smo-prva-nova-drevesa-na-prenovljenem-delu-ceste-crna-vas/

 

 

 

Prijavite se na novice