Krediti vse cenejši, tudi za več tisoč evrov

V juniju so slovenske banke ponovno znižale fiksne obrestne mere za hipotekarne stanovanjske kredite, kar predstavlja pomembno olajšavo za potencialne kupce nepremičnin. Večina bank je letos že dvakrat znižala obrestne mere, ena izmed njih pa celo tretjič. Gorenjska banka trenutno ponuja najugodnejšo akcijsko ponudbo, ki velja do 30. septembra. Znižanje obrestnih mer pomeni, da je razlika med najdražjim in najcenejšim kreditom manjša, kar lahko prinese prihranek več tisoč evrov.

Poleg tega se je začel postopoma zniževati tudi EURIBOR, kar dodatno zmanjšuje stroške kreditov s spremenljivo obrestno mero. To je pomembna novica za vse, ki razmišljajo o najemu kredita, saj lahko zdaj prihranijo še več. Znižanje obrestnih mer na trgih stanovanjskih kreditov je posledica prizadevanj bank, da bi spodbudile trg nepremičnin in olajšale dostop do financiranja za kupce stanovanj.

Za vse, ki razmišljajo o nakupu nepremičnine, je zdaj pravi trenutek za razmislek o najemu kredita, saj so pogoji izjemno ugodni. Gorenjska banka in druge banke s svojimi ponudbami omogočajo, da lahko prihranite pomemben del sredstev pri financiranju svojega novega doma.

Več informacij

Kako najhitreje do naselja?

Prijavite se na novice