Zagotovo najlepši razgled blizu Ljubljane: Cerkev Svete Ane

Če iščete izjemno destinacijo za izlet izven Ljubljane, se odpravite na grič Šentan nad Podpečjo in Jezerom, kjer stoji skriti biser - Cerkev Svete Ane. Ta grič, nedaleč stran od prestolnice, ponuja osupljiv razgled na okolico, vključno z Ljubljanskim barjem, Polhograjskim hribovjem in Alpami. Cerkev, zgrajena v gotskem slogu in kasneje obnovljena v baročnem slogu, stoji kot priča zgodovine tega območja.

Legenda pravi, da pod cerkvijo spi zmaj, čigar rep sega vse do Krima. Kljub temu vzpon na hrib ni pretirano zahteven, a priporočljiva je primerna obutev in pohodne palice. Pot se začne v vasi Jezero ob Podpeškem jezeru, kjer je na voljo parkirišče in priljubljena gostilnica, ki ponuja okusne tradicionalne slovenske jedi.

Na vrhu griča stoji turistično-informativni paviljon, ki obiskovalce seznanja z zanimivostmi okolice. Ta izlet predstavlja popolno kombinacijo narave, neverjetnega razgleda in kulturnih zakladov.

Če iščete izlet, kjer lahko doživite naravo in obenem uživate v kulturni dediščini ter spektakularnem razgledu, je Cerkev Svete Ane nedvomno destinacija, ki jo morate obiskati. Ta skriti dragulj ponuja nepozabno doživetje v bližini Ljubljane, ki bo navdušilo tako ljubitelje narave kot tudi tiste, ki jih zanima kulturna dediščina.


Povzeto po novici, objavljeni na Žurnal24 - https://www.zurnal24.si/popotnik/to-je-verjetno-najlepsa-razgledna-tocka-blizu-ljubljane-413802

Kako najhitreje do naselja?

Prijavite se na novice